20 хвилин з письменником у літературному кафе бібліотеки для дітей



             11 грудня в бібліотеці-філії для дітей №13 відбулася зустріч учнів 8-Ф та 9-М класів гімназії №32 з відомим полтавським краєзнавцем та літератором, прозаїком і гумористом Валентином Посуховим. Гість бібліотечного літературного  кафе познайомив дітей зі своїми книжками, окремі з яких тут і подарував гімназії та бібліотеці. Відтепер бібліотека-філія для дітей №13 має вже шість книжок Валентина Посухова, більшість з яких - краєзнавчого змісту. Частина книг з цієї добірки була подарована бібліотеці автором раніше. 
Отримала подарунок і учениця 3-В класу гімназії №32 Стефанія Парсеянц, котра, як тільки дізналася, що в бібліотеці буде зустріч з краєзнавцем Валентином Посуховим, відразу поспішила прийти сюди з учителькою. Стефанія дуже серйозно цікавиться краєзнавством, зокрема всім, що стосується річок, які протікають територією Полтавщини, і готується до участі в Олімпіаді на цю тему. Тому для неї особливою радістю було отримати в подарунок від Валентина Івановича книжку з його автографом.
     Зустріч з Валентином Посуховим - перша з започаткованої бібліотекою серії зустрічей з письменниками рідного краю в бібліотечному літературному кафе. Тривала вона трохи довше зазначених у назві заходу 20 хвилин, але цілком вмістилася по часу в рамки шкільного уроку. Було дуже багато цікавих тем для обговорення: Валентин Іванович розповів учням і про походження назви нашого міста  Полтави, і про ріки полтавського краю, і про підземелля, які є на Полтавщині. Підземелля, які використовувалися для збереження пороху і найціннішого збіжжя від можливих нападників, де можна було заховатися, та підземні ходи, якими була можливість вийти в безпечному місці у випадку раптового нальоту татар, є предметом ретельного вивчення краєзнавця Валентина  Посухова. Над цією темою він працював не один рік і видав дуже цікаву книжку про підземелля Полтавщини і, зокрема, міста Полтави.
Спілкування шанованого гостя бібліотеки з гімназистами проходило на фоні перегляду літератури, присвяченого Валентину Посухову (де були представлені його книжки та статті в періодиці про нього) і книжкової виставки «Рідне місто моє», де все – про Полтаву.

Коментарі