Наш дух не зламати! Свободу не вбити!



        Віднедавна в українському  календарі  з’явився  ще один  пам’ятний день – 21 листопада – День  Гідності  та Свободи . В 2016 році  відзначаємо вже  третю річницю  Революції  Гідності.
      Важким  іспитом  для  України  стала Революція  Гідності  2013-2014 року, коли  українці  продемонстрували  свою  європейськість, прагнення  до  свободи. Про це йшла  мова  на  перегляді  літератури «Шануймо  подвиг  героїв   Майдану», проведеному  21.11.2016 р. для  відвідувачів  бібліотеки .

     На Майдані виник  образ  українського  суспільства  небаченого рівня  самоорганізації  та солідарності,  він  став  потужною  точкою  енергії  нашого  народу , де  встигли  почути все : радість, безвихідь, горе, біль, гордість і повагу. На  Майдані українці  довели  , що ми  одна  велика сім’я , яка готова до кінця  боротися  за  свої   ідеї. Українці  стали  першими  європейцями  в  новітній  історії  в якій за ці цінності  поклали  більше  сотні  життів, пожертвувавши  собою  за наш  шанс  на гідне  майбутнє.
     Революція  Гідності має  тривати  в  думках  та  діях кожного з нас.
     В цей же день  була  проведена  інформіна «Наші  земляки – герої АТО».
Діти ознайомились з  інформацією з  періодичних  видань ( газети «Зоря Полтавщини» «Полтавський вісник», «Коло») про учасників  АТО з Полтавщини , які загинули  при виконанні  військового обов’язку на сході України захищаючи нашу землю.
       І тепер для нас  є святим обов’язком гідно вшановувати Героїв, які не пошкодували свого життя заради   Свободи. Герої не вмирають!

Коментарі