Невмирущі джерела творчості Івана Франка


                                                                                           Не ридать, а здобувати

                                                                                           Хоч синам, як не собі,

                                                                                           Кращу долю в боротьбі.
                                                                                                        І. Франко
    2016 рік в Україні проголошено роком Івана Франка. Ми відзначаємо 160-річчя від дня народження і 100-річчя від дня смерті видатного українського письменника, поета, мислителя, публіциста, краєзнавця, перекладача, вченого, громадського і політичного діяча, доктора філософії, члена Наукового товариства імені Т. Шевченка і почесного доктора Харківського університету.
     З нагоди вшанування памяті Великого Каменяра на старшому абонементі нашої бібліотеки користувачі мають змогу переглянути тематичну полицю «Гріє всю Україну, а світить далеко-далеко», а на молодшому абонементі в «Літературній світлиці» - тематичну полицю «Коли ще звірі говорили» (за казками І. Франка).
     За допомогою представленої літератури можна ознайомитись з життям і творчістю Івана Яковича та осягнути глибину, передбачливість та пересторогу, які живуть у творах письменника. Творчий доробок Франка, що включає близько 4 тисяч творів, є для нас неоціненним скарбом, зважаючи на його вагомий внесок у становлення української нації.
 


Коментарі