Краса і сила рідної мови

 

Моя прекрасна українська мова —

Найкраща пісня в стоголоссі трав,

Кохане слово, наше рідне слово,

Яке колись Шевченко покохав.


 Кожному народу дорога його мова, а нам — українцям — найближча до серця українська. Дуже гарно, що ми маємо нагоду вшанувати силу та красу українського слова, його незламність, милозвучність і сучасність.

До Дня української писемності та мови фахівці бібліотеки-філії № 13 для дітей Центральної бібліотеки Полтавської МТГ провели для учнів 5 класу ліцею № 32 «Європейський» годину цікавих повідомлень «Слова рідного краса». Під час заходу всі присутні познайомилися з історією  української писемної мови від Нестора Літописця до сьогодення, дізналися багато цікавих фактів про нашу рідну мову, її скарби та величезні можливості.

Діти з великим задоволенням  прийняли участь у відео-вікторині "Знай і цінуй українську мову", розгадували ребуси, пригадали  прислів'я, приказки, позмагалися  в промовлянні скоромовок, танцювали веселі руханки.

Для шанувальників української літератури  в бібліотеці оформлено книжкову виставку «Краса і сила рідної мови», яка доповнила і розкрила яскравість і багатогранність рідної мови. Для маленьких користувачів бібліотеки була проведена цікава бесіда «Кольори нашої мови».

Мова набула особливої ваги – вона стала символом миру і єднання нації. Є мова – є держава, є народ. Тож побажаємо всім українцям, які свято бережуть українське слово – щастя, натхнення, добра, миру!

Коментарі