Полтава – моє натхнення, моя свята земля

Інформаційна сторінка

23 вересня Полтава відзначатиме   День міста.                

До цього дня бібліотека – філія № 13 для дітей   підготувала та презентувала користувачам перегляд літератури «Полтава – моє натхнення, моя свята земля». 

Він адресований всім, кого цікавить історичне минуле та сьогодення нашого рідного міста, хто захоплюється краєзнавчою літературою, архітектурними та історичними пам’ятками, розташованими в межах Полтави.

У міст, як і в людей своє неповторне обличчя, свій характер, своя доля. Полтава теж пережила за свою історію чимало важливих подій. Перегорнімо ж сторінки літопису нашого міста, пройдемо ошатними вулицями. На кожному кроці відчуваєш подих історії. Тож дату 23 вересня увічнили у назві однієї з вулиць. Названа вона  на честь Дня визволення Полтави від нацистських окупантів, який став Днем міста.

Вулиця розташовується в  Шевченківському районі Полтави в мікрорайоні Алмазний. Пролягає вона від вулиці Київське шосе через перетин з вулицею Івана Мазепи і провулком Стешенка до межі між вулицями Героїв АТО і Героїв Сталінграда. На цій вулиці  знаходиться краща рекреаційна зона всього району, парк воїнів-інтернаціоналістів. З'явився він у 1967 році на честь воїнів, які брали участь у бойових діях на території інших держав.

     Утім, на вулиці 23 Вересня знаходиться ще один цікавий пам'ятний знак. В 1999 році тут з'явився  пам'ятний знак «Сонячний годинник», присвячений 1100-річчю нашого міста. Його автором став художник і архітектор Віктор Шевченко. Цей пам'ятний знак є більше прикладним, ніж величним та показовим. За його допомогою у сонячну погоду можна визначати час. Та за будь-якої погоди він розповість про основні етапи історії нашого міста. На невеликих гранітних стовпчиках, які розташовуються навпроти кожної годинникової поділки, викарбувані пам'ятні дати з історії Полтави.

   Більше інформації про Полтаву ви можете  почерпнути з книг, які є в фонді нашої бібліотеки.  Запрошуємо!

 

Коментарі