У «Барвінка» - ювілей! 90 років у світі українського дитинства!

  Одним із «найстаріших» в Україні дитячих журналів є «Барвінок». Це - класика дитячої періодики. Перший номер журналу для учнів початкових класів вийшов у січні 1928 року в м. Харкові. Тоді він називався «Жовтеня», а вже перший повоєнний номер вийшов у 1945 році у Києві вже під назвою «Барвінок». Отже, в 2018 році журналу «Барвінок» вже 90 років! А відзначає він свій день народження 30 січня, адже цього дня народився улюблений письменник багатьох українських дітей Всеволод Нестайко. Перше його оповідання «Шура і Шурко» було надруковане саме в «Барвінку». Отож на знак пошанування письменника день народження «Барвінку» - 30 січня.

    В журналі безліч цікавих різноманітних рубрик. «Барвінок» намагається культивувати престиж читання. В ньому друкуються літературні твори українських письменників та авторські першодруки. Читаючи журнал барвінчата мають право обирати й бути обраними до парламенту Барвінкової Республіки та уряду, отримувати відповіді на свої запитання, випробувати себе у різних конкурсах і заробити призи, цікаві книги, грошовий грант, щомісячну іменну стипендію.      
А найголовніше: на кожній сторінці «Барвінку» перед читачами постає увесь світ – такий таємничий й безмежно цікавий. Він давно став легендою й навіть в добу Інтернету читачі обирають саме його. 

         Наша бібліотека отримує цей цікавий журнал на протязі вже більш як 20 років! Він завжди користується попитом!

   Вітаємо тебе з ювілеєм, «Барвінку»!

 

   Читайте журнал «Барвінок» в нашій бібліотеці!

Коментарі