Сьогодні, мов зоря, він сяє Україні



                    
             З любов’ю і шаною вимовляємо ім’я Івана Франка, відзначаючи   27  серпня  2016 року 160-ту річницю від дня народження. З нагоди ювілею та проголошення року Івана Франка   наша бібліотека оформила книжкову виставку «Сьогодні, мов зоря, він сяє Україні», на якій представлена література про  творчий і життєвий шлях письменника   , художні твори, ліричні збірки поета, повісті-есе, доповнюють виставку статті з періодичних видань.


        І. Я. Франко – слава і гордість української і світової літератури. Багатогранна постать генія українського народу. Його перу належать прозові та поетичні твори, переклади з багатьох літератур світу. Він працював як учений-теоретик та історик літератури, як фольклорист і мистецтвознавець, як мовознавець, літературний критик і публіцист. І. Я Франко щиро любив рідну землю. Україна, її природа та люди живуть у його віршах, повістях, оповіданнях.
               Небагато можна назвати в історії людства постатей рівних Івану Яковичу Франку за різнобічністю таланту й наполегливістю гідних титанів відродження. Праці великого генія українського народу  літературознавства,  фольклористики, етнографії, мовознавства, економіки та суспільних галузей є могутнім внеском у розвиток української та світової науки.
             Бібліотека-філія №13 запрошує користувачів вирушити у мандри шляхами, якими ходив колись Великий Каменяр і дізнатися  для себе щось нове. Бо пізнати Франка для нас, українців, означає пізнати себе, своє минуле і своє майбутнє. Його багата й талановита спадщина — не архів і не музей, а відкритий простір  інтелектуального пошуку. Тож читаймо Франка і його твори принесуть нам насолоду.

Коментарі