День народження держави



 


З днем народження, моя державо,
З святом тебе добрим і святим.
Нехай лине завше тільки добра слава
Про мою країну звідусіль.


     З нагоди відзначення Дня Державного Прапора України в читальному залі бібліотеки увазі користувачів була представлена тематична полиця «Символи нашої держави – ознака сили й слави», на якій була представлена література про національний символ нашої держави – Прапор.

      Державний Прапор – невід’ємний атрибут кожної країни, символ її суверенітету й уособлення самобутності та спадкоємності державотворчих традицій,  символ свободи,  дружби, єднання нашої країни, волі і незалежності, слави і відродження України. Він уособлює в собі  мрії, прагнення та надії українського народу на краще, світле, щасливе  майбутнє.



        23 серпня 2004 р. було офіційно встановлене державне свято – День державного прапора України.

      Ми  бережемо та шануємо його,  як найвищу національну святиню. Урочиста мить, коли у свята  піднімається  наш  Прапор і звучить Державний Гімн України  –  момент піднесення,  який сповнює серця гордістю за рідну країну, шаною до нашого народу, нашої культури, її святинь.
   
      24 серпня Україна відсвяткувала 25 річницю проголошення незалежності.

  Позачергова сесія Верховної Ради УРСР   24 серпня 1991 р. прийняла Акт проголошення незалежності України.

          З нагоди 25-ї річниці Незалежності України для користувачів організовано книжкову виставку “Чи є на світі край, миліший за Вкраїну рідну?». Пропонуємо переглянути книги з історії українського державотворення, дізнатися про погляди видатних діячів історії, політики, культури на розвиток нашої країни. Також відвідувачі бібліотеки можуть познайомитись з найновішою літературою, яка присвячена сучасним подіям – Революції Гідності й військовим діям на Сході України.

Коментарі