Міжнародний день Землі

Друже, 22 квітня — важливий день для кожної людини нашої планети. Саме сьогодні відзначають Міжнародний день Землі. Тож давай дізнаємось дещо цікаве про наш затишний спільний дім.
Дівчинка в полі
Вчені стверджують, що нашій планеті вже близько 4,5 мільярда років. Якщо Ти захочеш обійти навколо Землі по екватору, то перед Тобою відкриється шлях у майже 40 010 кілометрів. Оце так відстань!
Земля
А чи знаєш Ти, скільки кілометрів від нас із Тобою до центру планети? Цілих 6378! До речі, тверді породи складають лише 70-кілометровий шар, а далі йдуть напіврідкі та рідкі стани.
Шари Землі
Найгарячіші місця на Землі — Ель Азізія в Лівії та Долина смерті в Каліфорнії. Температура у цих місцях досягала позначок +57,8 (13 вересня 1922 року) та +55,8 ° С (10 липня 1913 року) відповідно.
Найспекотніше місце на Землі
Та незважаючи на це у Долині смерті живуть понад 15 видів птахів, 40 видів ссавців, 44 види плазунів, 12 видів амфібій, 13 видів риб і 545 видів рослин.
Долина Смерті
Найхолодніше на Землі — в Антарктиці. На дослідницькій станції «Восток» 21 липня 1983 року там була зареєстрована температура -89 ° С.
Щороку на Землі відкривають від 50 до 100 нових мінералів. Нині класифіковано вже близько 4000 видів, 200 з яких мають практичне значення.
Найспекотніше місце на Землі
Наша планета постійно обертається. Це щодня приносить нам сонячні промені та приховує їх щоночі. Якщо б Земля не оберталась, одна частина землі була б неймовірно спекотною, а друга перетворилася б на одну суцільну бурульку.
Ніч
І наостанок ще один цікавий факт. Дослідники довели, що весна по Земній кулі рухається із швидкістю близько 50 кілометрів на добу. Вчені визначили це, спостерігаючи за суцвіттям окремих рослин.
Дівчинка біля розквітлої вишні
Друже! Нам з Тобою дуже пощастило жити на такій чудовій планеті. Тож давай берегти та примножувати її безцінні скарби, подаровані нам природою.
Маки

Коментарі