Міжнародний день ДИТЯЧОЇ КНИГИ

Міжнародний день дитячої книги Міжнародний день  ДИТЯЧОЇ  КНИГИ

Щорічно 2 квітня відзначається Міжнародний день дитячої книги — свято, встановлене за рішенням профільної Міжнародної ради з питань дитячої книги.
Датою для святкування Міжнародного дня дитячої книги був обраний день народження Ганса Християна Андерсена, який став одним з найулюбленіших казкарем дітей багатьох поколінь. Основна мета свята полягає в пропаганді дитячого читання, яке є ефективним інструментом духовного та інтелектуального розвитку людини.
Міжнародний день дитячої книги
 «У кожній казці є натяк на те, щоб бувальщину не плутали з казкою. У кожній казці є урок, що життя ми самі робимо прекрасним ...»
— Володимир Борисов
Щороку під час святкування Міжнародного дня дитячої книги вибирається певна тема, яка і стає лейтмотивом всіх святкових заходів. Щорічно у свята змінюється «господар». Їм стає одне з відділень IBBY. Традиційно приймаюча сторона організовує заходи за участю найвідоміших дитячих письменників своєї країни. Звичайно один з гостей пише послання всім дітям Землі.


«Казка — це, іншими словами, правда життя»
— Леонід С. Сухоруко
      Наша бібліотека також  підтримує чудове свято книги і тому   2 квітня 2014 року в бібліотеці філії № 13 для дітей  була представлена  тематична полиця  « Чарівні  герої Казкаря», до дня  народження датського  письменника Х.К. Андерсена. Ця дата співпала  з Міжнародним днем Книги.
   Казки  Андерсена  полюбляють  усі  : і діти , і дорослі,тому  темполиця  користується  великим  попитом у відвідувачів  бібліотеки і заохочує їх  знову і знову  повернутися у  чарівний світ казок.


         

Коментарі