Щоб книга довше жила


Волонтерський загін діє.  25 березня волонтери нашої бібліотеки зібралися в кімнаті дитячої творчості «ВЕСЕЛКА», щоб допомогти у  «лікуванні» книжок. Для них була проведена інформаційна година «Щоб книга довше жила». Бібліотека для дітей – це не просто будинок, в якому зберігаються книжки, це чарівне місто, де живуть дивовижні герої. Книжки, як люди: народжуються, живуть, старіють, хворіють та потребують лікування, особливо швидко зношується брошурний  фонд.  І такими  «книжковими лікарнями » стають бібліотеки, в яких юні користувачі залюбки стають лікарями. Тому, коли наші волонтери запропонували свою допомогу у лікуванні книжок, бібліотекарі  відібрали «хворі»  книжечки.  



Коли почалися весняні канікули, наші помічники прийшли з лікувальними інструментами : клей, скотч, ножиці, картон і  закипіла робота. Бібліотекар Інна Коваленко провела бесіду «Допоможемо книгам» та ознайомила учасників заходу з переглядом літератури «Книжкова лікарня».  Усі діти і дорослі  надягли  капелюшки  і почали лікувати книжечки. 
Лікарем Айболить  обрали Довгополова  Євгена. Це тато нашої волонтерки - читачки Довгополової  Майї.  Уся їхня сімя постійно допомагає бібліотеці: дарують книги, приймають участь в акціях та заходах.



Мета цього  заходу: виховувати у дітей повагу до книги, навчити  ремонтувати  та бережно ставитися до книг. 







Коментарі