Публікації

Показано дописи з квітень, 2019

Майстер-клас "Паперовий жарт"

Зображення
 1 квітня ,   в  День  см і ху, до бібліотек и  завітали учні 33 школи, які відвідують гурток «Оригамі» (керівник Ольга Сухаревська). Для них вже стало традицією на канікулах приходити до бібліотеки та проводити свої заняття і показувати майстер – клас з оригамі. Свої поробки дітлахи подарували бібліотеці.

Зустріч з дитячою письменницею Надією Гринь

Зображення
    В бібліотеці – філії №13 для дітей відбулася творча зустріч учнів 4-А та  4-Б класів КЗ «ПСЗОШ» №40 з поеткою - пісняркою Надією Гринь.   Школярі ознайомилися з поетичними збірками «І немає кінця у любові», «Калейдоскоп життя», «Вітряки моєї долі», «Дитинства пора золота», «Смачна країна», «Барви року», «Шлях до Бога», «Крилаті друзі».  Зустрічі з Надією Гринь завжди цікаві, теплі, зворушливі. Бібліотекарі та вчителі привітали улюблену поетесу з наступаючим днем народження та побажали їй здоров’я, творчих успіхів , добробуту та нових збірок.

Найбільше багатство світу

Зображення
                      27 березня в дитячий   бібліотеці - філії    № 13   для   членів   клубу   «Пізнайко»,   учнів 32 гімназії   4-В класу   була   проведена   бесіда «Що ти знаєш про воду?» , присвячена    до   Всесвітнього   Дня   води.   Бібліотекар   І. Коваленко   розповіла   пізнайкам   цікаві   факти   про звичну і просту речовину - воду.                   Діти   дізналися, яке важливе місце мала вода в уявленні   наших предків. З покоління в покоління передавалося глибоке   шанування води, багато легенд,   пісень, загадок, прислів’їв   було їй   присвячено.   Разом говорили про береж ливе   ставлення до води. На заході був представлений перегляд   літератури   «Вода – колиска   життя». Мета заходу: закріпити у дітей   знання   про воду, ії різні стани та показати ії величезне значення. .  

Перші кроки в бібліотеці

Зображення
       27 березня, під час весняних канікул , до бібліотеки на екскурсію « Дім, в якому живуть книги » завітали учні 1-А та 1-Б класів КЗ «ПСЗОШ» № 40.      Школярики   отримали   інформацію   про   бібліотеку та правила запису до неї, познайомились з читальною залою та абонементом 1-4 класів, їхній увазі була запропонована дитяча література та енциклопедії. Бібліотекар І. Коваленко провела казкову вікторину «Сторінками улюблених казок», а С. Опришко   провела для дітей інформаційну хвилинку «Дитяча преса на всі інтереси».   Бібліотекар розповіла першокласникам про найцікавіші дитячі журнали для їхнього віку, які отримує бібліотека. Дітлахи з цікавістю переглядали журнали, енциклопедії та дитячу літературу.