День відкритих дверей «Бібліотека запрошує друзів»


        Наприкінці вересня осінь дарує нам чудове свято – Всеукраїнський день бібліотек. 30 вересня в нашій книгозбірні було святково й гамірно. Бо вже традиційно цього дня проводиться день відкритих дверей. Бібліотека – це дім, де живуть книги і чекають вони на своїх друзів - користувачів.
    В цей теплий, сонячний день до бібліотеки завітали наші друзі: користувачі, волонтери, письменники, вихователі, вчителі, шкільний бібліотекар і ,звичайно, діти. Адже головними героями цього свята є читачі. Цього дня до них особлива увага, приємні сюрпризи, цікаві виставки. Бібліотекарі ж зустрічали своїх гостей в оновленій після ремонту читальній залі.

   Зранку привітати бібліотеку прийшли вихованці старшої садової групи «Вербичка» ПДНЗ №80 «Червона гвоздика» (завідувач Лариса Панченко). 
   Вони танцювали, співали, розповідали віршики для присутніх в залі користувачів та працівників бібліотеки та подарували книги, зібрані ними разом з батьками та вихователями. Бібліотекарі в свою чергу ознайомили малечу з дитячими журналами. Всі маленькі артисти отримали смаколики.
  Потім до бібліотеки завітали учні 3 – Б класу ЗОШ №30. Для них були проведені бібліотечні уроки в читальній залі та на абонементі 1-4 кл.: «Читати – світ пізнавати» та «Зустріч з книгами». Школярі більше дізналися про бібліотеку, книгу, приймали участь у вікторині «Світ казок», знайомились з книжковим фондом, розстановкою книг на полицях. 
 










    


 





 Програма дня була насиченою й цікавою, наповненою різноманітними заходами, приємними вітаннями від постійних користувачів - наших справжніх друзів.
     



 











 









 Працює, користується послугами бібліотеки наш постійний друг, полтавський письменник Володимир Мирний, який постійно дарує свої книги бібліотеці. Не залишив без подарунка книгозбірню він і в цей день, подарував нову книгу «Катарсис».
 Постійними користувачами, друзями, волонтерами бібліотеки є Надія Семенець та Валентина Болтасьова. Вони теж в цей день привітали бібліотекарів.
 














За підсумками цьогорічної міської бібліотечної  Програми літніх читань  під гаслом «Літо на 12 балів»  була нагороджена переможниця в нашій бібліотеці Ірина Іваницька, яка навчається в 5 – Е класі гімназії №31.
       Бібліотекарями були організовані книжкова виставка «Бібліотека – простір для душі», перегляд «Книжкова осінь під парасолькою» та книжкова інсталяція. Всі охочі залишали свої побажання та відгуки в «Скриньці побажань». 
Доріжка до бібліотеки протоптана і не заростає, стає все більше користувачів, а двері для них завжди відчинені! Після ремонтних робіт стало тепліше й світліше.

   Нехай збуваються всі побажання, залишені цього дня в бібліотеці. Віри, надії, любові нам, берегиням книжкового саду! 
    








Коментарі