Нам не забути днів війни…

                                                Перемога ціни не має, різні долі – вона одна,

                                                Але час, на жаль, віддаляє і обличчя, і імена.

                                                Вітер вічний вогонь гойдає, і печаль, і пісні, і сміх.

                                                Всіх полеглих ніхто не знає, памятають усіх!
      
28 жовтня ми відзначаємо День визволення України від німецько-фашистських загарбників. Любити свою землю – це значить знати її історію. Є в нашому житті вікопомні дати. До таких відносяться й події Другої світової війни. В ці осінні дні виповнюється 72-а річниця з того часу, як у далекому 1944 році війська 4-х Українських фронтів звільнили Україну.

   26 жовтня в бібліотеці відбулася година шани «Сторінки слави і безсмертя» для учнів 2-А та 2-Б класів 40 спецшколи, приурочена до цієї дати.

   20 грудня 1942 року і 28 жовтня 1944 року – ці дати знаменують початок й завершення героїчної битви за визволення нашої Батьківщини. Територія України впродовж 1225 днів і ночей була головною ареною протиборства воюючих сторін. Двадцять два тяжких і кривавих місяці тривала битва за Україну. Саме наша країна зазнала найбільших жертв і руйнувань у страхітливій Другій світовій війні.

   
Чим далі вглиб історії відходять важкі часи тієї війни, тим величнішим постає жертовний подвиг нашого народу, - невичерпне джерело гордості для прийдешніх поколінь. Тоді ми вистояли, сподіваємось, вистоїмо і сьогодні. Це час небаченої людської мужності, надзвичайна повість людської стійкості, до останнього патрону, до останнього подиху. Він навіки залишиться в нашій памяті.

   Під час заходу йшла розмова про небачений людський подвиг та жертовність в ім’я Перемоги, адже війна, що прийшла на українську землю, увірвалася до кожної сім’ї, до кожної оселі, знищила мільйони молодих життів, знищила  тисячі міст і сіл. Згадали також і дітей-героїв, які нарівні з дорослими захищали свій край.


    Школярам був представлений перегляд літератури про Україну часів Другої світової війни та визволителів України під назвою «Битва за Україну».

    Сьогодні ми згадуємо про тих, хто так і не повернувся з тієї війни, про тих, хто відстоював нашу перемогу.
Нам не забути днів війни…
У нашій памяті вони.
І ті герої незабутні,
Що з нами йдуть в віки майбутні.
Тож памятаймо усіх!

Коментарі