Міжнародний день рідної мови



      У сучасному світі потрібне знання кількох іноземних мов, але насамперед треба добре знати свою, рідну


      Змалечку виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб – мова.

21 лютого відзначається  Міжнародний  день рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно увійшло тільки у 1999 році. І в Україні воно також лише почало писати свою історію.
           



 

 Історія свята має трагічний початок. 21 лютого вибрано тому, що саме цього дня 1952 року загинули п’ятеро студентів, які брали участь у демонстрації за надання рідній їм бенгальській мові статусу державної в тодішньому Пакистані, частина якого пізніше стала незалежною державою Бангладеш. Відтоді цей день став днем полеглих за рідну мову. Минуло багато років. Аж у жовтні 1999 року на Тридцятій сесії Генеральної конвенції ЮНЕСКО було запроваджено Міжнародний День рідної мови, що відзначається 21 лютого з 2000 року з метою захисту мовної і культурної багатоманітності.

            З нагоди Міжнародного дня рідної мови в читальному  залі  бібліотеки -філії для дітей №13 обладнали тематичну полицю "Знаю українську". Тут представлені джерела, які допоможуть навчитися грамотно, без помилок писати й  говорити українською літературною мовою.    Постійна читачка  нашої  бібліотеки  Гасанова Юлія  подарувала  бібліотеці  поробку ручної роботи  літературних  героїв  « Наталка  і Петро», яка стала  окрасою  цієї  тематичної  полиці.

       Впевнені, що кожен з наших відвідувачів неодмінно знайде для себе саме ту книгу, на зустріч з якою давно очікував. 

 

Коментарі