Новорічний концерт
          У неділю 10 січня в бібліотеці-філії для дітей №13 зібралося стільки мешканців мікрорайону Половки на новорічний концерт, який проводили діти, що зала, де проходив цей захід, ледве вмістила всіх. Прийшли на свято не тільки батьки з дітьми та бабусі з онуками, а й просто мешканці ближніх будинків, так що, коли не рахувати виступаючих, дорослих було навіть більше, ніж дітей.
Цікаво, що дві пенсіонерки, які прийшли самі, без онуків (можливо, їх онуки вже дорослі) з власної ініціативи купили хороших цукерок і додали чималий пакет солодощів до подарунків, які вже підготував дітям Дід Мороз.
Концерт, присвячений трьом чудовим зимовим святам – Різдву Христовому та Новому року за новим і старим стилями, вела учениця 8-А класу полтавської гімназії №31 Поліна Карпінська, яка й організувала дитячу команду «Смайл» два з половиною роки тому (спочатку діти влаштовували концерти на подвір’ї й тільки в літню пору, потім скористалися тим, що їм гостинно розчинила двері дитяча бібліотека, і стали організовувати заходи тут – у  різні пори року. 
Ось і на це святкування команда «Смайл» зібрала всіх казкових героїв, які вели себе дружелюбно по відношенню одне до одного, не зважаючи на сюжети казок, з яких прийшли… Звучало багато пісень і віршів, колядок і щедрівок, був навіть віртуозний гімнастичний танець. Усі члени команди «Смайл» демонстрували свої вміння і таланти, радуючи глядачів. Подарунки від Діда Мороза, Снігуроньки і Сніжинки отримали і артисти, і юні глядачі, яких, до речі, також залучали до участі в концерті. Подарунків і призів було багато. 
Найменшим учасником концерту став Іван Моргун, котрому 2,5 роки. Він декламував віршик про Кицю Муру, а його старша сестричка Олександра без найменших погрішностей виконала пісню про Сніжинку, продемонструвавши хороше відчуття ритму, бездоганний слух і приємний голос. 
Після завершення концерту Поліна Карпінська провела для всіх дітей, присутніх у залі, вікторину, а працівники бібліотеки – веселі ігри. 
Тато й мама Поліни - відомі в Україні співаки Юрій та Ольга Карпінські, які принесли для заходу в бібліотеку апаратуру і допомагали юним артистам проводити концерт, всіляко їх підтримуючи, запросили всіх учасників концерту до себе додому на чаювання. Це вже традиція, що після таких концертів усі йдуть до Карпінських на чай із солодощами.
Поліна Карпінська роздала всім присутнім на святі дітям запрошення приєднуватися, за бажанням, до команди «Смайл». До речі, всі учасники команди, а це діти різного віку, є активними читачами бібліотеки-філії №13.

Коментарі