Літні читання в бібліотеці філії № 13 для дітей



  Літні читання в бібліотеці філії № 13 для дітей

Теплим сонечком зігріте по землі крокує літо!

Літо в б/ф  № 13 для  дітей

Це  крутіше  дискотеки!
Це свято , це сміх,
Це книжковий світ!

 
    Літні   канікули - гаряча  пора для  нашої   бібліотеки та  бібліотекарів , коли  учнів не тільки  обслуговують книгою  , а й організовують  для них цікаве і  змістовне дозвілля.
    Найголовніше  завдання нашої бібліотеки під час літніх канікул - це  організація дозвілля , та залучення дітей до читання з раннього дитинства.
     З початком дитячих  канікул наша бібліотека   приймала  в приміщенні бібліотеки пришкільні літні табори навчальних закладів   №  30, 32 ,33  , та  організовували для них  цікаві вікторини , екологічні години, бесіди.  Серед   таборят  самими цікавими була   бібліогралочка  « День друзів» (1-4 кл.), та екологічна година «Квіткова  рапсодія» (1-4 кл.) за які ми отримали подяку від  адміністрації навчальних закладів.

      12 червня  для   2-го загону шкільного табору  Веселка  була проведена екскурсія «Ви прийшли до бібліотеки» (24 чол.).

       Під час літніх канікул  зацікавили бесіди « З жита з волошок наш прапор ясний» ,та « Петро і Февронія- українські   Ромео і Джульета».
        Для   відвідувачів бібліотеки  був проведений огляд літератури  «Заповідник казок» . Діти були ознайомлені з найкращими казками українського народу та  казками народів світу.
        22 червня була проведена хвилинка скорботи «Памяті  жертв війни».
         На протязі всього літа в читальному залі бібліотеки  працювала ігрова зона «Бібліотечний  балаганчик».
          В бібліотеці  були  організовані такі книжкові виставки -презентації «Техносалон», «Людина  починається з добра», «Ой чудове літо в нас», «Українські письменники  дітям», «Схожі ми на квіти україни діти», «Проведи канікули з книгою»(1-9кл.), «Сузір’я вічного й святого -  дитяча книга  на землі» 
           Був проведений  день інформації «Поспішайте прочитать новинку» .  
           На молодшому абонементі   в куточку дитячої творчості  «Розмалюйко» були  представлені малюнки  та  поробки дітей ,виконані під час літніх канікул.
    

  В програмі літнього читання  в нашій бібліотеці  взяли участь   близько  1700 користувачів 1-9 класів і цього року ми відзначили двох переможців :
-      перше місце  отримала  учениця  навчального закладу № 6, 6-М кл. – Мирна  Тетяна
-      друге  місце  отримав  учень  навчального закладу № 32, 5-Ф кл. – Масленков Андрій
   Зав.бібліотекою  Моргун Т. вручила переможцям солодкі призи та подяки, а полтавський письменник В. Мирний подарував  переможцям цікаві  книги.
    Колектив бібліотеки  дуже вдячний всім нашим читачам за участь в конкурсі та з нетерпінням  очікуємо на новий  літній сезон.       Маємо надію , що подібні  конкурси допоможуть відновити інтерес до читання, та до книги вцілому.


 

Коментарі