День Українського козацтва.


            14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається День Українського козацтва.
      З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Запорожці, зокрема, мали на Січі церкву на честь Покрова Пресвятої Богородиці з іконою її Покрова. Окрім того, на свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, що обирала гетьмана, визначала, як козацтву жити далі. Тому символічно, що це свято встановлене Указом Президента № 966/99 від 07.08.1999 р. припадає саме на цю дату.
 
 


  Ми також долучились до цього свята - Дня  Українського  козацтва  і   в читальному  залі бібліотеки-філії №13 для дітей була  підготована книжкова виставка «Тої  слави козацької повік не забути», та проведений біля виставки перегляд літератури для учнів  1-9 класів «Мудрість козацької доби». А молодші школярі  мають змогу  переглянутикнижкову виставку «Колискова  козацької слави» на молодшому абонементі.
    Діти дізнались з книжок   хто такі козаки, як вони жили, як  захищали Україну, про волелюбний дух наших предків та  ознайомились  з художньою літературою про козацьку добу.

Коментарі