Батько української літератури


У цьому році ми відзначаємо 250-річчя від дня народження нашого земляка, фундатора нової української літератури і мови Івана Петровича Котляревського – автора безсмертних «Енеїди», «Наталки Полтавки», «Москаля-чарівника». А 6 вересня виповнилось 50 років з дня відкриття музею-садиби І.Котляревського в Полтаві. Він був створений до 200-ліття від дня народження великого українського поета і драматурга. У цьому будинку на Успенській вулиці в 1769 році народився поет, у ньому й помер 29 жовтня 1838 року. А зараз це улюблене місце відпочинку полтавців та гостей міста.

До цих ювілейних дат наша бібліотека організувала дві книжкові виставки. 

На абонементі 5-9 кл. представлено книжкову виставку «Батько української літератури», а в читальній залі – книжкову виставку-портрет «Вкраїнським словом розпочав співати». 
На виставках представлені матеріали про життєвий та творчий шлях великого сина Полтави, про літературно-меморіальний музей та музей-садибу І.П.Котляревського,  видання різних років його творів: «Енеїди», «Наталки Полтавки» та ін. 

 















Виставку читальної зали прикрашає календар «І.П.Котляревський у малюнках Євгена Путрі з колекції Полтавського літературно-меморіального музею І.П.Котляревського».
                  
Нехай же в нашій памяті вічно живе могутня, велична душа Котляревського. Безсмертні твори І.П.Котляревського – то наш спадок, яким ми можемо насолоджуватись, перечитуючи та споглядаючи на сцені.
 

Коментарі