Сонячні зернята

                                        
  На весняних канікулах, 29 березня, в рамках  Всеукраїнського тижня дитячого читання, в бібліотеці  № 13 для дітей  пройшло літературне читання «Сонячні зернята» до 115-річчя від дня народження  української  письменниці  Наталі Забіли. На цей захід зібралися члени клубу  «Пізнайко», учні  32 гімназії  3-В кл., керівник  Валентина  Хамідула. 

    День народження Наталі Забіли відзначаємо весною, коли природа дарує нам перші  квіти, навколо все оживає, оновлюється.  Напевне, тому  у  творчості  письменниці природа посідає дуже важливе місце. Наталя Забіла подарувала дітям майже двісті книжок Особливе місце в творчості письменниці посідають віршовані казки — такі пісенні, легкі, цікаві. . Першою збіркою віршів для дітей була «Ясоччина книжка» (1934), яку поетеса присвітила своїй донечці  Ясочці. Бібліотекар Інна Коваленко розповіла про життя, літературну спадщину письменниці та  зачитала  дітям уривочки з її книг, які були представлені в перегляді літератури «Про малят і про звірят». Пізнайків  зацікавила творчість Н.  Забіли і  деякі книжечки вони взяли додому.
        «Всю творчість Н. Забіли можна сміливо назвати материнською піснею, цікавою, барвистою, розумною, клопіткою, дбайливою. Як мати, Н.Забіла веде з дітьми розмову у своїх віршах і оповіданнях про все, що їх цікавить». Так про творчість Наталі Забіли писав Валентин Бичко. 

Коментарі