Сторінками журналу «Барвінок»


                                              
    
  На весняних канікулах, 28 березня, до бібліотеки на журнальну годину «Сторінками журналу «Барвінок» були запрошені учні 6-А класу 30 школи. Чому саме «Барвінок»? А тому, що в цьому році  один з найстаріших і найпопулярніших українських дитячих журналів святкує свій ювілей – 90- річчя! Не одне покоління вже виросло, читаючи в дитинстві це періодичне видання.
   
   Діти дізнались багато цікавих фактів з історії створення, життя журналу за всі роки його існування, познайомились з Президентом Барвінкової республіки. А потім відправились в захоплюючу подорож сторінками улюбленого дитячого журналу, познайомились з багатьма рубриками «Барвінку», а всього їх близько 20!
    Журнал «Барвінок» з усієї дитячої періодики чи не найближче стоїть до цілей та завдань бібліотеки – намагається культивувати престиж читання. Діти дізнались, що на його сторінках було опубліковано багато творів, що увійшли до «золотого фонду» дитячої літератури. Також публікуються і першодруки, таким чином «Барвінок» стає «вікном в літературу» для сучасних українських письменників. Шестикласники активно приймали участь у мовних іграх за рубрикою «Наш скарб – рідна мова» та «Перехрестя веселих забав», сміялися над веселими анекдотами… Зацікавили  школярів публікації  журналу, спрямовані на розвиток памяті, мислення, уваги. 
  Учні також переглянули виставку одного журналу «Барвінку – 90 років!», що експонується в читальному залі.
 
         








 Наприкінці заходу всі зацікавлено гортали сторінки журналів та фотографувалися.
     « Барвінок» був і залишається другом для  всіх поколінь!






Коментарі