ЗУСТРІЧ «ВОЛОНТЕР - ЦЕ СТАН ДУШІ»



      23 жовтня о 10-00 в дитячій бібліотеці  № 13 відбулася цікава  зустріч з волонтерами «Полтавського батальйону  небайдужих»  :  Кульчій О.М.,  Калініченко К.А., Ковальовою Н.О.  та Банним А.Г.
         

      В перший день осінніх канікул на цю зустріч зібралися  учні гімназії № 32  6-І кл.,  вчителі  Папудько В.І.   і   Піляй С.П. та користувачі бібліотеки.

      Бібліотекар  Коваленко І.І. нагадала історію виникнення  волонтерства  у  світі  та в Україні, назвала імена українських   благодійників та представила  тематичну полицю «Волонтерство – мистецтво дарувати добро», а потім наші земляки-волонтери  розповідали, що всі вони  працюють в «Полтавському  батальйоні  небайдужих» - це найпотужніша на Полтавщині та одна з найчисленніших в Україні волонтерських організацій допомоги українським військовим у зоні АТО. Вони займаються постачанням їжі, одягу, маскувальних сіток, «кікімор», автотранспорту, різноманітних приладів, ремонтом техніки, лікуванням та реабілітацією бійців., збирають кошти на медичне обладнання для дитячої лікарні. Крім того, при організації   діє дитячий центр «ДЖЕРЕЛО». 
               
Волонтер  Банний Анатолій Григорович  розповідав,  що він часто буває у зоні АТО, більш ніж 100 разів. Має  такі нагороди :  Орден «За мужність» III ст.,  медаль Української православної церкви Київського патріархату «За жертовність і любов до України», відзнаки батальйону «Азов»,   відзнаку Полтавської обласної ради.  Для дітей читала свої вірші Калініченко Катерина та подарувала на добру згадку про зустріч свою нову книгу «Душа живе в серці України».
        
А волонтер Кульчій  Олена  представила  усім присутнім  оберіг, який вишивали майстрині і просто бажаючі, вкладаючи усю душу в цю працю. Він разом з волонтерами мандрує по всій Україні,  несе цілющу силу. Майстриня запропонувала учням  вишити декілька стежків на оберегові. Активістом нашої бібліотеки є волонтер Ковальова Наталія -  мама нашого читача Степашко Олександра, учня гімназії № 32  5-Е кл., яка також постійно приймає участь в благодійних заходах.  
        
На захід діти прийшли зі своїми малюнками та гостинцями для воїнів АТО, які через тиждень волонтери відвезуть бійцям. Всі бажаючі можуть переглянути ці  малюнки в куточку дитячої творчості «Сонячна галерея» у відділі обслуговування 1-4 класів нашої бібліотеки.  На згадку всі учасники зустрічі прийняли участь у  флешмобі   «Об’єднані Україною».


                                                                                                               
     
   


 

Коментарі