Тиждень дитячого читання в бібліотеці



     Щорічно в Україні, під час шкільних весняних канікул, проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Цю традицію започатковано в далекому 1944 році. В той непростий час, обпалений крилом війни, приділялась велика увага дитячій книзі, яка несла святе слово дітям – майбутнім творцям, винахідникам, вченим. У незалежній Україні тиждень дитячої та юнацької книги було засновано 22 лютого 1993 року, а з 2009 року він отримав назву Всеукраїнський.

    В нашій бібліотеці тиждень дитячого читання розпочався із свята книги «Мій друже, книго моя, завжди на  дозвіллі,  де ти – там і я!». 28 березня  на цей захід  завітали    учні  2-х  та 3-х класів   школи № 33. Бібліотекарі  запросили  дітей  в мандри  сторінками дитячих  цікавих книг  -  найбільш читаних та  новинок бібліотеки. Такі книги були представлені на  книжковій виставці  «Сузіря вічного й святого  дитяча книга  на   землі!».

Учні  дізнались  про те, що  читання – зарядка для  розуму. Читання  розширює  кругозір, збагачує словниковий запас, дарує  багато емоцій. Школярі  також  підготувались до свята: декламували вірші  українських  та російських  письменників, заклички , веснянки, згадували прислів’я, приказки про книгу. А одна з учениць 2- А класу Панова Олена  показала свої поробки -  книжечки, зроблені своїми руками, з власними ілюстраціями. Для учнів була  проведена вікторина «Чи уважний ти читач», перегляд  журналів,  представлених в читальному залі.

       Бажаємо всім  побільше  вільного часу для  читання. Читайте з користю та радістю!      

Коментарі