Урок-подорож до Запорізької Січі «Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра!»



          14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається День українського козацтва.  День українського козацтва – це данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною своєї незалежності.

Саме виникнення козацтва допомогло консолідувати українців в боротьбі проти численних ворогів, які неодноразово намагалися завоювати українські землі. До цього  свята  13 жовтня   бібліотекарі  бібліотеки  - філії №13 для дітей    підготували  для   учнів  1-А класу школи  №30  урок-подорож до
Запорізької Січі   «Рідна  земле моя, ти козацькою славою  щедра!». Для присутніх вони  підготували змістовну інформаційну   програму, під час   якої  діти переглянули    відеокліп   на  пісню Назарія  Яремчука «Гей , ви , козаченьки!»,  ознайомились з цікавими  фактами з історії  розвитку українського козацтва, пригадали гетьманів  України та головні козацькі заповіді .
Особливу зацікавленість юних  читачів  визвала історія про те, як на Запорізькій Січі молодих хлопців приймали у козаки, про  козацький побут і звичаї. Діти активно брали участь у вікторині «Лицарі українських степів» , яку підготувала та провела бібліотекар Артюх Л.Г. , переглядали книги про козаків , також ознайомились з книжковою виставкою «Ми нащадки козацької слави» та тематичною полицею «Служу Україні!», яка була  підготовлена до Дня захисника України. Вчителька Морозова  Т.В. разом з бібліотекарями привітали хлопчиків  зі святом .    
           Маленькі козачата змогли осмислити себе частинкою великого українського народу, у їх оченятах пробуджувалась гордість до історичного минулого українців. Урок  викликав  зацікавленість щодо історії козацтва,  а інформацію цю можна отримати із цікавих книжок, які можна почитати у  дитячій бібліотеці.
 Запорозький марш


Коментарі