Уявна подорож у "машині часу" на Запорізьку Січ



12 жовтня, перед Днем захисника України і Українського козацтва в бібліотеку-філію для дітей №13 завітали учні 1-А класу загальноосвітньої школи №30. Тут для них провели дуже цікаву патріотичну годину "Ми діти козацького роду".


З великим умінням завідувачка бібліотеки Тетяна Моргун розповіла шестирічним хлопчикам та дівчаткам, хто такі козаки, чому і як на теренах України свого часу з'явилася Запорізька Січ, як славні запорожці боронили свою землю від нападників. Щоб діти краще все це зрозуміли, Тетяна Іванівна запропонувала їм уявну подорож у "машині часу"на Запорізьку Січ, і у відповідній формі будувала розповідь - діалог з дітьми.

Тетяна Моргун представила дітям книжкові виставки і перегляди, з великим смаком обладнані бібліотекарями в читальній залі, ознайомила першокласників з найдоступнішими для їх віку книгами про українських козаків. Завідувачка бібліотеки пояснила, що сьогодні нащадки героїв минулого мужньо боронять Україну від агресора на Сході України. Сьогоднішнім захисникам України в бібліотеці присвячена окрема виставка. 

Наприкінці заходу дітям запропонували пограти в рухливі ігри, щоб вони відчули себе козачатами. Усі з охотою і азартом взяти участь у "козацьких розвагах".


Коментарі