День пам’яті «Дзвони Чорнобиля».

    До 30-х роковин аварії на Чорнобильській  АЕС  26 квітня 2016 року колектив  бібліотеки  підготував та провів для  учнів школи №32, 6-Е класу (вчитель  Черкаська Л.В.) День пам’яті «Дзвони  Чорнобиля».

    Зав. бібліотекою  Моргун Т. зустріла гостей та розповіла  про початок трагедії на Чорнобильській АЕС.

     Бібліотекар   Артюх  Л. згадала  місто Чорнобиль , яке назавжди  увійшло  в історію , як  назва   катастрофи, також зворушливо та з трепетом у  душі   розповіла   про страшні події  26  квітня 1986 року. Зі скорботою було  згадано усіх тих , хто  ризикуючи власним  здоров’ям та життям  заради нас  брав участь у ліквідації  наслідків аварії на ЧАЕС. Присутні  хвилиною мовчання  вшанували світлу пам'ять тих,чиї життя забрав Чорнобиль.


    
Діти  з цікавістю  розглядали  матеріали  книжкової  виставки- експозиції «Чорнобиль- вічний біль  України».  Саме з цієї  виставки бібліотекар  Опришко С.  представила  літературу і періодичні видання про цю  техногенну катастрофу та її наслідки. Найбільш найважливіші  Чорнобильські  етюди  представлені  на виставці  різними авторами книг, які були  безпосередніми  свідками і учасниками ліквідації аварії або спілкувалися з очевидцями.

     Учні  прийняли  активну  участь у вікторині «Що таке  Чорнобильська аварія» та переглянули документальний фільм «Правда про Чорнобиль».

Нинішнє та прийдешні покоління з вдячністю згадуватимуть тих, хто зберіг життя на землі та відроджує опалену радіацією землю.


Низький уклін всім, хто боровся зі страшною бідою. Священна пам’ять про Ваш подвиг не згасне в віках і збережеться у серцях народу.

Коментарі