Афганістан 1979-1989 до 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану.



16 лютого в Інтернет-центрі бібліотеки філії №13 для дітей відбулася  віртуальна подорож «Память про Афганістан»  присвячена 25-й річниці виведення радянських військ з Афганістану  яку провела  Артюх Л.Г.
 .Цей захід містив у собі  бесіду  під назвою «Дорогами Афганістану»  та переглядом документальних фільмів .А саме : http://flashdozor.ru/play-10853.html
http://video.yandex.ua/users/voenvideo-ru/view/69/, http://videoscope.cc/99042-afganistan-vojna-sssr-1979-1989.html
   Адже 25 років пройшло з того часу коли був виведений останній солдат,  25 років не згасає біль материнських сердець. Десять бойових років, 15 тисяч загиблих, 280 зниклих безвісти. Тільки на українських цвинтарях більше 3 тисяч з’явилось обелісків з молодими обличчями, 86 українців у полоні або навіки пропали безвісти.
Їм би ще жити  та жити, вони вірили в життя  та життя не має , залишився тільки спогад. Серед тих хто віддав своє юне життя є наші земляки: Валерій Грабчак
    Користувачі мали можливість поринути у події часів цієї війни та ознайомитися з трагічною сторінкою нашої історії.
    На пртязі дня читачі бібліотеки також  мали можливість ознайомитися з   виставкою літератури «Афганістан: ,біль незагоєних ран», у матеріалах якої висвітлюються вищезгадані події.
  Хвилиною мовчання пом’янули всі присутні  загиблих воїнів-афганців.
   Кожен   пройнявся  подіями тих років і надалі пообіцяли  вшановувати,
  пам’ятать  Воїнів-інтернаціоналістів   !


Коментарі